fbpx

Akcija „Paketići za ljepši omijeh“

studentice Pim-a i Crveni krst

Na osnovu odluke Studentskog parlamenta PIM Univerziteta, u Studijskom centru u Trebinju, dana 18.12. studenti su uspješno obavili novogodišnju akciju „Paketići za ljepši osmijeh“ koja je počela da se sprovodi 10.12.

Ispunjeni prazničnim duhom studenti su došli na ideju na koji način uljepšati praznike djeci koja su socijalno ugrožena. Nakon što je fakultet podržao akciju, formirana je kutija za ubacivanje novčanih sredstava koja je sedam dana bila smještena u prostoriji fakulteta.

Zahvaljujući studentima, profesorima i ostalom osoblju fakulteta prikupljena je skromna svota novca od koga su naši ekonomični studenti uspjeli napraviti paketiće pune slatkiša i igračkica koje svako dijete želi.

Moramo napomenuti da aktivnost ne bi uspjela bez podrške Crvenog krsta u Trebinju koji su prihvatili naše paketiće i dopustili nam da učestujemo u njihovoj akciji.

Studenti su ispunjeni znanjem da će baš njihov doprinos izazvati osmijeh nekoj djevojčici ili nekom dječaku. Kroz ovu akciju studenti su se vodili citatom „Naše malo, dječici znači mnogo!”

Na samom kraju opšti utisak ove akcije jeste da je bilo veliko zadovoljstvo povezati studente sa aktivistima Crvenog krsta, gdje se na osnovu humane ideje stvorila dobra prijateljska veza. Polažu se nade da će se ta započeta veza nastaviti i da će održavati najvažnije ljudske vrijednosti: HUMANOST I EMPATIJU.

en_US
en_GB en_US