fbpx

Potpisan sporazum o poslovno tehničkoj saradnji između „Advantis Broker“ a.d. Banja Luka i Univerziteta PIM

Dana 28.01.2019. godine Univerzitet PIM je potpisao sporazum o poslovno tehničkoj saradnji sa „Advantis Broker“ a.d. Banja Luka, kojim se unapređuje saradnja između potpisinica, a koji ima za cilj stvaranje povoljnog ambijenta za profesionalno usavršavanje studenata, odnosno razvoj punog stvaralačkog, preduzetničkog i naučnog potencijala budućih stručnjaka.

Ovim sporazumom omogućeno je obavljanje praktične nastave studenata u privrednom subjektu „Advantis Broker“ a.d. Banja Luka, kao i dostupnost informacija privrednom subjektu o diplomiranim studentima na Univerzitetu PIM, kao potencijalnom radnom kadru.

Sporazum podrazumjeva i mogućnost realizacije zajedničkih posebnih projekata i istraživanja, koji će doprinjeti razvoju kako privrednog subjekta, tako i naučnom radu studenata i profesora Univerziteta PIM.

Ovo je još jedan u nizu sporazuma o poslovno tehničkoj saradnji Univerziteta sa privrednim subjektima, kojim se slijedi doktrina Univerziteta, kojom se studentima omogućava praktična primjena znanja te otvaraju vrata privrednih subjekata već u toku studija. Akcenat na praktičnosti i primjeni stečenih znanja postavljen je kao primat u obrazovanju studenata na Univerzitetu PIM.

en_US
en_GB en_US