fbpx

Poziv na takmičenje "Preduzetink u srednjim školama''

preduzetnik

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo, da je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banja Luke započeo realizaciju Projekta pod nazivom „Preduzetnik u srednjoj školi“. Ovim putem vam dostavljamo najvažnije informacije o pomenutom Projektu, a koje su bitne za vašu Instituciju, profesore i učenike.

Projekat se sastoji iz sljedećih aktivnosti:

  • Upoznavanje profesora srednjih škola o značaju preduzetništva;
  • Prenošenje osnovnog znanja o preduzetništvu na učenike završnih razreda srednjih škola, sa akcentom na znanja i vještine potrebne za pisanje biznis planova;
  • Informisanje učenika i profesora srednje škole o organizaciji takmičenja na temu pisanja biznis plana koji organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta PIM.
  • Organizovanje predstavljanja prijavljenih biznis planova od strane učenika, ocjenjivanje i proglašavanje pobjednika pomenutog takmičenja.

Cilj Projekta je dati doprinos promociji preduzetništva kod učenika srednjih škola,  kao i podizanju svijesti o mogućnostima i važnosti koje preduzetnički sektor nudi svakom pojedincu.

Isto tako, cilj Projekta je da ukaže na mogućnosti koje imaju na raspolaganju visokoškolske ustanove da utiču na promociju značaja preduzetničkog sektora i samozapošljavanja pojedinca. Realizacijom projekta dajemo svoj doprinos podizanju kvaliteta obrazovnog porcesa društva u kojem živimo, podsticanju preduzetništva i razvoju poslovnih ideja koje će dovesti do povećanja zaposlenosti i većeg ostanka mladih na ovom prostoru.

        Ekonomski fakultet Univerziteta PIM pored svega gore navedenog, obezbjedio je i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana, i to:

  1. Mjesto – 800 KM,
  2. Mjesto – 300 KM,
  3. Mjesto – 200 KM.

Za nagrađeno obezbjeđene su knjige iz preduzetništva i diploma.

Isto tako, biće obezbjeđenje i prigodne nagrade za škole iz kojih učenici budu prijavili svoje biznis planove za ovo takmičenje.

Prijave za takmičenje dostavljaju se do 20.02.2019. godine putem e-maila: natasa.tofil@univerzitetpim.com.

 Jedan tim može da čini od 4 do 7 učenika.

Osnovne informacije za profesore i učenike srednjih škola koje se prijave na takmičenje održaće se 23.02.2019. godine  (subota) sa početkom u 10:00h u amfiteatru Univerziteta PIM u Banjoj Luci.

Žiri koji će ocjenjivati prijavljene timove učenika činiće predstavnici akademske zajednice i ugledni predstavnici poslovne zajednice.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada je 20.04.2019. godine.

Pored ovog dopisa, koordinator projekta kontaktiraće upravu vaše ustanove i tom prilikom razgovarati o ostalim bitnim informacijama iz ovog Projekta.

Iskreno se nadamo, da ćete vašim učešćem podržati realizaciju ovog Projekta koji je od izuzetne važnosti za društvenu zajednicu u kojoj živimo, ali i dobra prilika da zajedno sa vama podržimo kreativnost mladih ljudi, njihove vještine i ideje koje mogu biti od opšte koristi za vrijeme koje dolazi.

U prilogu mozete preuzti dokument sa detaljima ovog projekta “Preduzetnik u sredjim školama”.

S poštovanjem,

Direktor  Prof. dr Ilija Džombić

en_US
en_GB en_US