Poštovane kolege, sadašnji i budući studenti, dobrodošli na Fakultet računarskih nauka Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment!

Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti vas i poželjeti uspješne studije na našem fakultetu, na osnovnim, master i doktorskim studijama. Ponosni smo na to što smo najstariji i što smo još uvijek mladi i što svakodnevno, zajedno sa svojim studentima, rastemo.

Ovo je era znanja i novih tehnologija. Svjesni smo činjenice da je u znanju moć. Znanje je najvažniji kapital pojedinca, a skup individualnih znanja, sposobnosti i etike predstavlja motor razvoja svakog društva: to je najznačajnija zaostavština za našu djecu.

Računarske nauke predstavljaju veoma važnu kariku novog društvenog poretka a sektor informacionih tehnologija i dalje predstavlja najbrže rastuću industrijsku granu, polugu transformacije ekonomije te osnovni alat svih istraživanja.

Ukoliko želite da studirate u stabilnom okruženju, da kao student ostanete u centru pažnje, da vam profesori budu stalno dostupni, učinili ste odličan izbor jer naši predavači vole svoj posao.

Učićete cijeli život, na sebi ćete raditi svakodnevno. Dozvolite da vam budemo oslonac u životu: život nije sprint, mi vas spremamo za maraton.

Dobrodošli!

dr Saša Salapura, docent

dekan

Fakultet računarskih nauka, Univerzitet PIM